• Terug
  • Nieuws
  • Oranje Fonds steunt De Zijlen
27 februari 2013

In Onstwedde staan twee woonvoorzieningen van De Zijlen: Zonnehof en De Woldstee. Bewoners van De Woldstee en Zonnehof zijn mensen met een licht of matige verstandelijke beperking. Veel bewoners zijn bovendien vanwege hun leeftijd of beperking niet mobiel waardoor ze niet zelfstandig het dorp in kunnen. Hierdoor zijn de contacten tussen de bewoners en de dorpsbewoners sterk afgenomen.

Veel bewoners van De Zijlen hebben nu geen vrienden of contact met de buren, terwijl contacten met andere mensen juist bijdragen aan iemands geluk en eigenwaarde. De bewoners missen het hebben van vrienden, maatjes, contacten waarmee zij samen dingen kunnen ondernemen. Het hebben van vrienden en het meedoen aan activiteiten in de omgeving voorkomt gevoelens van eenzaamheid waardoor weer gezondheidsproblemen kunnen ontstaan.

De Zijlen heeft een project opgezet om voor de 45 bewoners het netwerk te vergroten. Het doel is dat bewoners meer contacten krijgen en deel gaan nemen aan activiteiten buiten de woning. Bewoners worden professioneel ondersteund bij het zoeken van een maatje of vriendenkring.

De Zijlen doet dit project niet alleen maar samen met Stichting Solidair Drenthe. Het Oranje Fonds heeft aangegeven financiƫel te willen bijdragen om het project te doen slagen.

Bron: Het Streekblad