• Terug
  • Nieuws
  • Henk Veldhuis met pensioen
2 oktober 2020

Henk Veldhuis heeft vandaag zijn laatste werkzaamheden verricht voor Velgsib Installatietechniek in Stadskanaal.

De inwoner van Onstwedde heeft 45 (!) jaar lang uiteenlopende werkzaamheden verricht. Op 1 december 1975 is hij begonnen in het magazijn en daarna heeft hij gewerkt als installatie-, service- en onderhoudsmonteur.

De trouwe medewerker heeft zo'n zestien jaar naast het bedrijfspand aan de Handelskade in Stadskanaal gewoond. In 1992 is het gezin verhuisd naar Onstwedde. Inmiddels is Velgsib Installatietechniek met tussen de 40 en 50 medewerkers gehuisvest aan de Steenhouwer 6 op het bedrijventerrein.

Veldhuis - hij viert op 6 oktober zijn 66ste verjaardag - houdt er eerlijk gezegd niet van om in de schijnwerpers te staan. Liever had hij de bedrijfsauto na de laatste klus geparkeerd om vervolgens met stille trom te vertrekken.

Zijn collega's hadden echter een ander plan bedacht. Met koffie en lekkernij werd op gepaste wijze afscheid genomen. Tijdens de speech werd de loftrompet gestoken en ook kreeg hij een aantal geschenken mee naar huis. Zoals een horloge, een cartoon en een envelop. Als kers op de slagroomtaart werd hij door een aantal collega's naar huis gebracht.

Officieel gaat Henk Veldhuis op 6 februari 2021 met pensioen. Hij heeft echter zoveel snipperdagen opgespaard, dat hij enkele maanden eerder met werken mag stoppen.

"Ik heb werkelijk geen moment overwogen om over te stappen naar een ander bedrijf. Ik heb namelijk altijd prettig gewerkt met fijne collega's. En weet je, overal is wel wat."

Bron: Kanaalstreek

Foto's: Velgsib

Fotoreportage