• Terug
  • Nieuws
  • Peter de Vries bekende in radiowereldje
7 augustus 2020

‘Van 4 tot 6 uur is alles wat we hebben, zeiden we tegen Giel Beelen. Hij zei toch ja’

Radio 2-baas Peter de Vries (48) werd in januari zendermanager van NPO Radio 2 en 5. Een onbekende? Niet in het radiowereldje. Hij begon als ‘manusje van alles’, las het nieuws voor, produceerde, presenteerde en was hoofd Radio van BNNVara. Een kennismaking in acht delen.

Radio
,,Ik ben opgegroeid in Onstwedde, een dorp in Oost-Groningen. Mijn vader was dierenarts, maar ik had één droom: werken bij de radio. Op mijn zolderkamertje draaide ik de speakers naar buiten, zodat iedereen de muziek in de straat kon horen. Later begon ik bij de lokale zender, Radio Westerwolde, maar Hilversum, dat was voor mij als kleine jongen zó ver weg.”

Hilversum
,,Op m’n 24ste kwam die droom uit en belandde ik in Hilversum nadat ik journalistiek was gaan studeren. Ik kwam bij de NPS, als redacteur, producer, eigenlijk als manusje van alles. Voor mijn generatie een herkenbare route. En ik mocht Tom Blomberg vervangen om het popnieuws te presenteren. Ik dacht: nu ben ik hier, ik ga nooit meer weg. Daarna heb ik tien jaar het nieuws voorgelezen bij 3FM.”

Lees meer

Bron/foto: AD