• Terug
  • Nieuws
  • Vier motoren verwoest bij brand
6 mei 2020

Vanmorgen is aan de Holte in Onstwedde een schuur afgebrand. De brand werd geblust door brandweer Vlagtwedde, Nieuwe- en Oude Pekela en Veendam.

De brandweer van Vlagtwedde werd vanmorgen rond twintig over zes gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw aan de Holte in Onstwedde. Daar stond een vrijstaande schuur achter een woning in brand. De brand was uitslaand en er werd direct een tweede voertuig opgeroepen om de waterwinning te verzorgen.

In de schuur bevonden zich onder andere vier motoren en een aantal gasflessen. Om te zorgen voor voldoende water liet de brandweer uit voorzorg nog een extra blusvoertuig en een dompelpomp komen.

De dompelpomp hoefde uiteindelijk niet te worden ingezet. Een mobiele kraan kwam ter plaatse om delen van de schuur uit elkaar te trekken en de bluswerkzaamheden makkelijker ter maken. Kort na acht uur in de ochtend kon het sein brand meester worden gegeven. Brandweercollega’s zijn daarna nog circa twee uur bezig geweest met het afblussen van de resten van de brand.

Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De schuur kan als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel

Foto: G. Wilts