• Onstwedder Boys klopt vv Groningen
11 februari 2013

Onstwedder Boys heeft afgelopen zaterdag op een koud sportpark De Boskamp met 2 - 1 gewonnen van vv Groningen. Door dit resultaat staat de ploeg nu op een gedeelde vijfde plaats in de competitie.

De Stadjers begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen na twintig minuten spelen op voorsprong. Een snelle en goed uitgespeelde aanval werd eenvoudig binnengetikt door Patrick Lantinga. Vlak voor rust lukte het de Boys om op gelijke hoogte komen. Een corner van Gerwin de Wijk werd door Rutgert Tipker binnengeschoten. Ruststand : 1 - 1.

Kort na rust werd keeper Bouland van de ploeg uit Groningen door scheidsrechter Bulthuis uit het veld gestuurd, nadat hij de op de grond liggende Harm Jan Wilzing een schop had gegeven. Met een man meer in het veld creëerde Onstwedder Boys de nodige kansen, waarvan er één werd benut. Elmar Bijl bediende Peter Orsel, die de 2 - 1 wist te scoren. Bulthuis had het druk deze middag, want naast één rode kaart verdwenen er ook zeven spelers met een gele kaart in het boekje van de scheidsrechter.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Tegenstander op De Boskamp is dan Sportclub Zweeloo. De wedstrijd begint om 14.30 uur.