• Terug
  • Nieuws
  • WandelenWerkt!: om zelf op pad te gaan
17 april 2020

Tip van Wandelcoach Eltjo Glazenburg: prachtig natuurgebied Veenhuizerstukken ten noorden van Stadskanaal richting Ter Maars. De lengte is 12 of 8 km. Parkeren aan de oude Onstwedderweg (zie 4e foto).

Staatsbosbeheer heeft vorig jaar dit natuurgebied toegankelijk gemaakt voor wandelaars door er routepaaltjes neer te zetten. Zie website Staatsbosbeheer Veenhuizerstukken.
Daarna gaat de route een klein stukje parallel aan de grote weg om na 500 meter bij het Pagediep te komen. Je wandelt in de berm met het water aan je linkerkant. Vervolgens kom je in Ter Maars waar je twee oude monumentale boerderijen kunt bewonderen. In Ter Maars ga je over het Kerkepad richting Onstwedde. Op het eind van het Kerkepad LA, dan kom je uit op de hoofdweg Ter Maars naar Onstwedde. Op het fietspad loop je terug naar het startpunt. De lengte is 8 km.

Je kunt de route ook gaan verlengen tot 12 km door op de terugweg de afslag RA naar de Sikkenberg te nemen. Je komt dan langs de camping de Sikkenberg (een na laatste foto) en op het eind LA neem je de Zijstukkenweg. Halverwege deze weg is nog een mooi pad naar het natuurgebied. Even verderop staat een prachtig tuin-rustpunt Stonefarm. Vervolgens loop je door en ga je op het eind LA de Noorderkanaalweg op terug naar het startpunt.

Website Staatsbosbeheer Veenhuizerstukken

Foto's Veenhuizerstukken

Foto's: Eltjo Glazenburg