• Terug
  • Nieuws
  • Herdenkingsweek bevrijding in 2021
20 maart 2020

De herdenkingsweek 75 jaar bevrijding vindt plaats in de week van 5 t/m 9 april 2021.

Het is het Comité 75 jaar bevrijding in de afgelopen week gelukt om nieuwe afspraken te maken met de  bedrijven en leveranciers die een rol spelen tijdens de herdenkingsweek. Hierdoor kon de nieuwe periode worden vastgesteld.

Waarom is de herdenkingsweek een jaar doorgeschoven? Daarvoor is een aantal redenen:

  • we blijven op deze wijze dicht bij de datum (12 april) dat Onstwedde is bevrijd
  • we kunnen als het ware het programma ongewijzigd overzetten naar 2021
  • we verwachten dat veel activiteiten die nu zijn uitgesteld plaats vinden in de loop van dit jaar waardoor de kans aanwezig is dat meerdere activiteiten op hetzelfde moment plaats vinden
  • voor de lasershow moet het donker zijn. In de zomermaanden is het te laat donker waardoor kinderen dit spektakel zouden moeten missen


Twee activiteiten gaan wel door. Dit betreft in de eerste plaats de trekking van de prijswinnaars van de verloting. Deze vindt plaats op 14 april (wel onder voorbehoud van het verloop van de coronacrisis). De uitslag wordt op Onstwedde.info bekend gemaakt.
Daarnaast is het de bedoeling dat in de week van 12 april het Bevrijdingsmagazine huis aan huis wordt verspreid.

De vrijwilligers die zich bezig hebben gehouden met de voorbereiding zijn in de afgelopen dagen voor zover mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe datum. Begin volgend jaar pakken we samen de draad weer op om de voorbereidingen af te ronden zodat we de herdenkingsweek in 2021 kunnen vieren.

Het comité 75 jaar bevrijding Onstwedde
Janneke Prins
Helga Huls
Fianne Meijer
Marcel Nijboer
Henk Fissering
Jan Hidde Wilzing
Gert Meijer

Facebook 75 jaar Bevrijding