• Terug
  • Nieuws
  • Nieuws over de diensten in de CGK
14 maart 2020

Zoals gisteren al aangekondigd heeft de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk vandaag een besluit genomen over de diensten van morgen, zondag 15 maart.

Na berichtgeving vanuit de overheid van donderdagmiddag was er de intentie om een oplossing te vinden waarin de diensten zo regulier mogelijk door zouden kunnen gaan. Inmiddels blijkt het verstandig de diensten af te gelasten. U kunt dan ook zowel morgenvroeg als morgenmiddag niet de kerk bezoeken.

Om toch invulling te geven aan de onderlinge verbondenheid en (onder andere) onze voorbede en dankzegging bij God te brengen wordt er om 9.30 uur vanuit onze kerk een aangepaste dienst uitgezonden. De dienst zal de reguliere elementen van votum en groet, wetslezing, gebed, geloofsbelijdenis en zegenbede bevatten. Ook is er een kort meditatief moment. De dienstdoende ouderlingen en diakenen zullen in de kerk aanwezig zijn. De dienst is te beluisteren via kerkomroep.nl en kerktelefoon. Morgenmiddag is er geen dienst.

Het aantal luisteraars dat de dienst via kerkomroep kan beluisteren is gelimiteerd. Het kan dus zijn dat u geen verbinding krijgt. Wacht u dan even totdat de dienst is afgelopen, u kunt de dienst daarna downloaden en alsnog terug luisteren. Naar verwachting duurt de dienst relatief kort en zou dit vanaf circa 10.15 uur moeten kunnen.

Als tip voor de kinderen: deze website

Waarschijnlijk is de invulling voor volgende week zondag (22 maart) soortgelijk. De doopdienst wordt  uitgesteld en de geplande themadienst (middagdienst) kan niet doorgaan.