• Onstwedder Boys wint ruim van VHK
7 mrt. 2020

Met een klinkende overwinning heeft Onstwedder Boys een einde gemaakt aan een serie nederlagen. Tegen de nummer drie van de ranglijst, VHK uit Sint Jansklooster, werd het liefst 4 - 0. Bij rust stond het 1 - 0 voor de Boys.

Onstwedder Boys speelde deze middag met veel inzet en passie. Veel duels werden gewonnen en verdedigend gaven de Boys vrijwel niets weg. Hoewel er voetballend nog wel het een en ander mis ging, werd er met veel inzet om elke bal gestreden. De nieuwe trainer Fokke de Jonge kon de afgelopen drie weken naar deze wedstrijd toewerken en had bovendien de beschikking over een vrijwel fitte selectie.

Na een goede openingsfase van Onstwedder Boys valt er lange tijd weinig te beleven op De Boskamp. VHK is in het eerste half uur de gevaarlijkste ploeg met wat kansjes voor Edward Rook en de snelle Thomas Witte. De verdediging van Onstwedder Boys met de van een langdurige blessure  teruggekeerde Sven Jaegers in het centrum geeft geen krimp. Na iets meer dan een half uur spelen komen de Boys op voorsprong. Een vrije trap wordt door Gerko Scheper met het hoofd tegen de touwen gewerkt: 1 - 0. Voor rust krijgt Anne Wilzing na een snelle aanval nog een mogelijkheid, maar zijn schot gaat net naast.

In het begin van de tweede helft komt Sven Jaegers goed weg na een tackle met gestrekt been op een tegenstander. De goed leidende scheidsrechter Langenberg geeft hiervoor geel. VHK probeert het wel, maar slaagt er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Alleen aanvoerder Ton Kroek is nog dichtbij een treffer, maar zijn bekeken schot wordt door Rein Koudstaal uit de kruising getikt. Het is Onstwedder Boys dat na een kwartier spelen in de tweede helft opnieuw weet te scoren. Uit een vrije trap van Gerwin de Wijk scoort nu Sven Jaegers, helemaal vrijstaand, met het hoofd: 2 - 0. Als een kwartier voor tijd een mooie aanval door Sem Nieuwenhuis doeltreffend wordt afgerond is de wedstrijd gespeeld. In de laatste minuut scoort Nieuwenhuis nog een keer, dit keer op aangeven van Rutgert Tipker en hij bepaalt daarmee de eindstand op 4 - 0.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Emmen tegen SVBO. De wedstrijd begint om 14.30 uur. De Boys staan nu op de achtste plaats met 20 punten uit 17 wedstrijden.