• Terug
  • Nieuws
  • Druk bezochte Open Dag Ubbo
30 januari 2013

Lessencarrousel en de Open Dag van Ubbo Emmius Onstwedde was afgelopen dinsdag 29 januari een groot succes en werd bezocht door maar liefst 330 ouders en leerlingen.

De leerlingen uit groep 8, afkomstig van diverse basisscholen uit de regio, bezochten dinsdagmorgen de lessencarrousel van Ubbo Emmius te Onstwedde. Op een leuke manier maakten deze leerlingen kennis met diverse vakken, met afwisseling tussen de theorie- en praktijkvakken. 

De bus, waarmee de leerlingen en docenten werden opgehaald uit de omliggende dorpen, was al op tijd in Onstwedde aanwezig voor de jaarlijkse lessencarrousel. Vol enthousiasme begonnen de leerlingen aan deze morgen. Er werd een lessenboekje uitgedeeld en een klein lesrooster. Op dit rooster stonden de vakken die zij deze ochtend gingen volgen. 

’s Avonds werd de Open Dag erg druk bezocht en werd er gewerkt met een vast programma. De aanwezigen werden verdeeld in groepen, die rondgeleid werden door de school om diverse lesjes bij te wonen. Daarnaast was er een moment in het programma gepland dat zij een keuze konden maken uit  diverse voorlichtingen (Leerlingbegeleiding; VMBO; Havo/Vwo en Technasium).  Op deze avond werden verschillende activiteiten georganiseerd om een goed beeld te krijgen van de school.

Naast het volgen van een aantal reguliere lesjes hebben de leerlingen zich prima vermaakt met onder andere het met maken van eenvoudige proefjes om de leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde en scheikunde, maken van appelflappen, en het volgen van teken- en technieklessen.

Het team van Ubbo Emmius kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

 

Bekijk hier de foto's