28 januari 2013

Hardloopclub Onstwedde bestaat in 2013 vijf jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum wordt er op zaterdag 9 maart een wedstrijd georganiseerd:  "Rondje Roege Baarg".

Een aantal enthousiaste leden hebben het initiatief genomen om een crossloop in en rond Onstwedde uit te zetten. Jetsko Borg is de trekker van dit initiatief. "Ik doe zelf al  jaren met veel plezier mee aan diverse veld- en crosslopen. Maar nooit rondom Onstwedde. En ons dorp, dat omringt wordt door velden en bossen, is bij uitstek prima geschikt voor een crossloop. Zo is bij mij het idee ontstaan om een loop te organiseren".

Het bestuur ontving het voorstel van Jetsko met open armen en stelde voor deze loop te organiseren in het lustrumjaar van Hardloopclub Onstwedde. De crossloop wordt georganiseerd onder auspiciĆ«n van de Runners Stadskanaal. Deelnemers kunnen 6 km of 10 km lopen. De start is om 11.00 uur  vanaf de kantine van ijsvereniging Wisch.

Om alvast het parcours te verkennen, wordt er op zaterdag 2 februari een  verkenningstocht gehouden waarbij beide afstanden gelopen worden. De start is om 15.00 uur bij de parkeerplaats van de Hervormde Kerk. Liefhebbers zijn van harte welkom om mee te lopen.

website