• Terug
  • Nieuws
  • Goede doelen-dag Ubbo Emmius succes!
16 december 2019

De goede-doelendag georganiseerd door middelbare school Ubbo Emmius uit Onstwedde was een groot succes.

Vrijdag 13 december werd er een heuse kerst- en rommelmarkt gehouden. Ook waren er diverse standjes met lekkernijen, alle gemaakt door leerlingen. Daarnaast waren er tal van activiteiten, zoals een bioscoop met popcorn en suikerspin, een bingo en een escape-room.

Vanaf de start was de markt erg levendig. Van daaruit stroomden de mensen naar de overige activiteiten, waar zij met veel plezier aan deelnamen.

Naast de markt waren enkele klassen actief buiten de school om geld in te zamelen. Lege flessen actie, kniepertjes verkopen en klusjes deden het goed in Onstwedde en omgeving. Uiteindelijk is de tussenstand ruim 700 euro. Dit bedrag wordt nog aangevuld met een collecte. Aanstaande vrijdag zal dan het totale bedrag bekend worden.

Na de kerstvakantie, zal er een cheque worden uitgereikt aan de Stichting Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde. Dit zal gedaan worden door een drietal leerlingen die samen meer dan 100 euro hebben opgehaald. Hoeveel het totale bedrag dan zal zijn weten we nog niet, maar we hopen de 1000 euro wel aan te tikken.

Foto: Ubbo Emmius