• Teleurstellend resultaat Onstwedder Boys
7 dec. 2019

Onstwedder Boys snakt naar de winterstop. Dat mag de conclusie zijn na de 0 - 2 nederlaag tegen het laaggeklasseerde WVV uit Winschoten. De Boys speelden een zeer matige wedstrijd en kregen daarin nauwelijks kansen. Door dit resultaat staat de ploeg nu op een tegenvallende negende plaats.

In het eerste kwartier valt op De Boskamp weinig te beleven. Onstwedder Boys heeft het meeste balbezit en WVV loert op een snelle counter. Na twintig minuten spelen wordt Mathijs Mollema  in het strafschopgebied gehaakt door Elmar Bijl. Scheidsrechter Hollander geeft hierop terecht een strafschop aan de ploeg uit Winschoten. Het is Mollema zelf die de penalty neemt en hard binnen schiet: 0 - 1. De grootste mogelijkheid in de eerste helft voor de Boys is voor Sem Nieuwenhuis, die in het strafschopgebied van WVV wordt aangespeeld, maar zijn inzet wordt door Jasper Riemersma gestopt. Kort daarna profiteert Mathijs Mollema van geknoei in de verdediging van Onstwedder Boys en schiet de bal beheerst in de lange hoek binnen: 0 - 2. Vlak voor rust krijgt Onstwedder Boys nog een vrije trap op twintig meter van het doel van WVV. Gerko Scheper schiet de bal langs de muur, maar opnieuw brengt Riemersma redding.

In de tweede helft probeert Onstwedder Boys wel druk te zetten, maar het levert nauwelijks kansen op. De betere mogelijkheden zijn voor WVV, waar Fathi Salih tot drie keer toe voor keeper Rein Koudstaal verschijnt, maar niet weet te scoren. Ook wordt een doelpunt van WVV afgekeurd wegens buitenspel. Scheidsrechter Hollander kan ook geen doelpunt toekennen aan Onstwedder Boys als een voorzet wordt ingebracht en de bal op of achter de doellijn door een speler van WVV wordt weggewerkt. In de laatste minuut is invaller Gijs Prins nog dichtbij een doelpunt, maar zijn schot gaat via de keeper naast.

Komende zaterdag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan Nieuw Balinge, dat op de dertiende plaats staat en vandaag nipt van Mussel won. In Drenthe wordt om 14.30 uur afgetrapt.