11 oktober 2019

In oktober heeft het halfjaarlijks overleg met twee leden van de gemeente Stadskanaal, Mw. A. Boiten en wethouder Brongers, plaatsgevonden.

In dit overleg is o.a. gesproken over het onderhoud van het openbaar groen. Mw. Bongers heeft aangegeven dat de vitaliteit van het openbaar groen de aandacht van de gemeente heeft en dat de staat hiervan wordt geïnventariseerd.
Daarnaast valt op dat er in het dorp op een aantal plaatsen groen afval wordt “gedumpt”, wat de aanblik van het dorp niet ten goede komt. Een ieder wordt daarom ook verzocht om zijn/haar afval op de daarvoor bestemde plekken/groencontainer in te leveren. In het najaar verschijnen ook weer de korven bedoeld om bladafval in te zamelen.

Een aantal fietspaden is ook toe aan onderhoud, met name gedeeltes van de Stroomdalroute. Ook hier heeft de gemeente aandacht voor en het heeft prioriteit binnen de gemeente. Mochten er echter plekken zijn die gevaarlijke situaties opleveren dan kan er ook een melding via de Fixi-app worden gedaan.

Agelopen zomer zijn er weer een aantal ‘Onstwedde 1,2,3,4‘ wandeltochten geweest en er werd door veel belangstellenden aan deelgenomen. Dit krijgt dan ook volgend jaar een vervolg.

Via de organisatie van de 5 mei Bevrijdingsoptocht 2020 Alteveer kregen wij informatie over de verandering van de route in 2020. De route wordt dan uitgebreid en zal ook door Onstwedde gaan. Het staat een ieder daarbij vrij, hetzij met een versierde wagen of verkleed op de fiets mee te doen. Men kan zich t.z.t. opgeven bij de organisatie Bevrijdingsoptocht 2020 Alteveer.

Laadpaal elektrische auto
Een laadpaal bij u in de buurt voor uw elektrische auto? Dat kan!  
De provincies Groningen en Drenthe willen het vervoer groener en slimmer maken. Elektrische auto's dragen daaraan bij. Voldoende openbare laadpalen stimuleren elektrisch rijden. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100% Nederlandse groene stroom, dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie. De gemeente Stadskanaal werkt mee aan het vinden van geschikte locaties voor laadpalen. Als inwoner kunt u ook een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen. Dat gaat snel en makkelijk via de website.

Stichting Ocrea zet zich in voor het bevorderen van het woon- en leefklimaat en het behartigen van de belangen van de inwoners in en rond Onstwedde. Via de Schakel houden wij u op de hoogte van alle actuele zaken. Kijk voor meer informatie op onze informatiepagina op Onstwedde.info. Hebt u vragen of suggesties? Stuur dan een e-mail.

E-mail Ocrea

Aanvragen laadpaal

Informatiepagina Ocrea