3 juni 2019

Koningsdag 2019 is al weer even geleden maar de Koningsdagcommissie wil alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om er een mooie feestelijke dag van te maken bij deze nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp. Zonder al deze mensen is het onmogelijk om een leuke dag voor en door alle inwoners van Onstwedde, en omstreken,  te verzorgen.

Koffie en wat lekkers stonden voor een ieder klaar om het jaarlijkse feest mee te beginnen.
Om 13.00 uur opende Frits van der Heide met een kort verhaal het feest en zong een ieder weer mee met het Groninger Lied en het Wilhelmus.

De jongste kinderen begonnen na het zingen met de ‘versierde fietstocht’. Er waren prachtige fietsen bij met stralende kindertjes. Aan het eind van de tocht werd er nog een mooie groepsfoto gemaakt op het hoofdveld van de V.V. Onstwedder Boys en mochten de deelnemers over het veld naar de ingang ‘crossen’. Daar werden de mooist versierde fietsen beloond met een leuke prijs.

Bij het stratenvoetbaltoernooi is door fanatieke buren in teams gestreden om de eer en de prachtige bokaal. Uiteindelijk werd deze gewonnen door het team van de Roessinghlaan/Boslaan. Het was een sportieve en mooie strijd.

Ondertussen konden fietsliefhebbers een mooie route fietsen langs plaatselijke ondernemers; Boerderij Landleven, Boerderij Hooghei, Gasterij Natuurlijk Smeerling en Camping Boerenbont. Deze ondernemers hadden hun bedrijf en levenswerk opengesteld om een kijkje te kunnen nemen.
Bij de Gasterij is de deelnemers een kop koffie met iets lekkers aangeboden. Ondanks de regen aan het begin van de middag waren er toch voldoende deelnemers en kregen we positieve geluiden bij terugkomst. Ondernemers nogmaals hartelijk dank!

Op het terrein van de voetbalvereniging stonden diverse luchtkussens klaar voor de jeugd, konden kleurplaten worden ingeleverd voor de kleurplaatwedstrijd en was er een ‘knutseltent’ waar een vogelhuisje gemaakt en versierd kon worden. Er waren vele mooie huisjes gezien. Wat zullen de vogeltjes in Onstwedde het naar hun zin hebben in deze nestkastjes!

In de kantine werd een felle strijd gestreden tijdens de Pubquiz. Deze werd verzorgd door Roel en Moniek en leverde veel gezelligheid, spannende gezichten, dansende en zingende deelnemers en een uiteindelijke winnaar; team Gini.

Duo Allround maakte er een mooie afsluiting van en zo kijkt de Koningsdagcommissie samen met alle deelnemers terug op een geslaagde Koningsdag.

De Koningsdagcommissie nodigt u en jou bij deze alvast uit om volgend jaar weer samen met ons een mooi feest te vieren!.....Voor en door Onstwedde en omstreken!