• Terug
  • Nieuws
  • Nederlaag voor VCO Heren 1
14 januari 2013

VCO '72 Heren 1 is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van 2013 in winst om te zetten. De derby tegen VSV uit Vlagtwedde ging in sporthal De Bast met 3 - 1 verloren.

Coach Geert Jan Huiges begon met Martin Lantinga, Herman Mulder, Werner Wessels, Gerben Veldhuis, Marcel Huisman en Jan Hidde Wilzing in de basis. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten nerveus. Er werden over en weer veel fouten gemaakt. De ploeg uit Onstwedde wist daarna aanvallend meer druk te zetten en zo een voorsprong te nemen. Een goed blok van Marcel Huisman betekende het laatste punt en winst voor de Onstwedders in de eerste set (25 - 18).

In de tweede set kwam Jan Wilzing in het veld voor Herman Mulder. Nadat er een paar punten waren gespeeld ging Huisman door zijn enkel en kon niet verder spelen. Mulder nam zijn plek in het veld weer in. Aan de kant van VCO '72 liep er vervolgens weinig meer, terwijl VSV wel duidelijk beter ging spelen. Met name Erik Bruinink wist aanvallend en blokkerend veel punten voor de Vlagtwedders te maken. De set ging dan ook terecht naar de ploeg uit Vlagtwedde: 25 - 16 . Ook in de derde set kon de ploeg uit Onstwedde geen potten breken. De aanval en de blokkering liepen niet, zodat VSV deze set eenvoudig naar zich toe wist te trekken: 25 - 14.

In de vierde set waren de ploegen weer gelijkwaardig aan elkaar. Wel was het VSV dat steeds een kleine voorsprong wist te nemen. De Onstwedders benaderden in deze set weer het niveau van de eerste set, maar uiteindelijk ging ook deze set met miniem verschil verloren: 25 - 22.

Komende donderdag speelt Heren 1 thuis tegen het sterke MSK uit Musselkanaal. Aanvang is 20.45 uur.

Klik hier voor de foto's

website