• Terug
  • Nieuws
  • Tsjernobylkinderen in Onstwedde
9 april 2019

Sinds 9 maart wonen er in Onstwedde en omstreken tijdelijk 21 Wit-Russische kinderen met hun 2 juffen en een tolk. De kinderen komen uit de dorpjes Fedory, Koldonoe, Gorodnaya en Duboy. Alle Wit-Russen verblijven in gastgezinnen.

In de regio waar ze vandaan komen lijden de mensen nog dagelijks onder de gevolgen van de Tsjernobylramp. Zo hebben veel kinderen een verminderde weerstand waardoor ze sneller ziek worden, ook zijn er veel schildklierproblemen. Tijdens de zes weken dat ze hier verblijven krijgen ze de tijd om weer aan te sterken.

De kinderen krijgen overdag gewoon les van de twee leerkrachten die mee zijn. Daarnaast heeft de werkgroep voor een mooi programma gezorgd. Zo krijgen de kinderen twee keer in de week bijbelles, op de woensdag gaan ze knutselen, elke dinsdagmiddag is er een uitstapje (o.a. bowlen, zwemmen, paardrijden bij manege De Driesporen, indoor speeltuin en natuurschool) en op de vrijdagen krijgen ze gymles. Daarnaast hebben ze al een keer muziekles gehad, is de ambulance langs geweest en hebben ze les gehad over hoe ze hun tanden moeten poetsen. Volgens de tolk is het een zeer gevarieerd programma waar de kinderen heel enthousiast over zijn en waar ze veel van leren.

Op maandag 22 april zullen de kinderen onder begeleiding van 4 werkgroepleden weer terug naar Wit-Rusland gaan.
Wilt u meer weten over onze stichting of ons volgen kijk dan op:

http://tsjernobylkinderenmusselonstwedde.nl

https://www.facebook.com/Stichting-Hulp-Tsjernobylkinderen-Mussel-Onstwedde-1889356074727036/?ref=bookmarks

(Facebook Stichting Hulp Tsjernobylkinderen Mussel-Onstwedde)