28 december 2012

Hardloopclub Onstwedde bestaat in 2013 vijf jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum organiseert de HLC een crossloop, Rondje Roege Baarg. Deze crossloop wordt gehouden op zaterdag 9 maart 2013.

Om toch al kennis te kunnen nemen van het parcours worden er een tweetal verkenningslopen georganiseerd. De eerste was afgelopen donderdag. Met een twintigtal hardlopers werd er vertrokken van de ijsbaan. Met loophazen van HLC Onstwedde kon men kiezen voor een rondje van 6 of 10 kilometer.

Eerst een rondje rondom de ijsbaan om vervolgens de provinciale weg over te steken en daarna het zandpad langs de Mussel A kanaal te volgen.
Maar Rondje Roege Baarg begint pas echt wanneer er vanaf de Molenpaal richting wordt gezet naar de Roege Baarg, daar waar bladeren, modder en drassige ondergrond samenkomen. Hier merken de hardlopers voor het eerst dat de sokken niet meer droog zijn en dat crossen wel even iets anders is dan wegatletiek!

Na een uur hardlopen waren de meeste hardlopers weer terug bij de start en had men op een zeer relaxte en plezierige manier kennis genomen van het parcours. Hetzelfde parcours wordt nog eens gelopen op zaterdag 2 februari 2013. Iedereen is welkom om dan mee te lopen. Deelname is gratis.

website

Bekijk hier de foto's