• Terug
  • Nieuws
  • Boys succesvol bij Indoorsoccer
26 december 2012

Net als voorgaande jaren doet ook dit jaar een zaalteam van Onstwedder Boys mee tijdens het indoorsoccertoernooi in Winschoten. En net als vorig jaar plaatsten de Boys zich vrij eenvoudig voor de finaledag op 29 december.

Op Kerstavond werden alle vier duels in winst omgezet, zodat Onstwedder Boys zich als poulewinnaar gelijk kwalificeerde voor een tussenronde. Wanneer hier ook een goed resultaat behaald wordt spelen de Onstwedders op 4 januari eveneens tijdens de finaledag.

Het eerste duel werd er gespeeld tegen zondag 4e klasser Pekelder Boys. Onstwedder Boys was de betere ploeg en kwam op voorsprong door een doelpunt van Robert de Vries. Gerwin de Wijk maakte de 2-0 na een goeie individuele actie. Nadat eerst Robert de Vries nog de paal raakte, was het Pekelder Boys dat wat terug deed: 2-1. De voorsprong werd goed vastgehouden en de eerste drie punten waren een feit.

PJC was de tegenstander in het tweede duel. Ook in deze wedstrijd was Onstwedde de bovenliggende partij. Al snel scoorde de uitblinkende Gerwin de Wijk de 1-0. Binnen de minuut stond de 1-1 echter op het scorebord door onoplettendheid in de Boys-defensie. Onstwedde trok aan het langste eind en won uiteindelijk ruim met 4-1; de goals kwamen op naam van Gerwin de Wijk, Elmar Bijl en Peter Orsel.

Het lastigste duel werd gespeeld tegen WVV zaterdag, WVV kwam al snel op een 1-0 voorsprong, waarna wederom Gerwin de Wijk de stand weer gelijk trok, 1-1. Onstwedder Boys creƫerde te weinig kansen, en had geluk dat Peter Orsel van dichtbij een afvallende bal kon binnen schuiven. Eindstand 1-2 in het voordeel van de Boys.

Het laatste duel speelden de inmiddels al geplaatste Onstwedders tegen  Scheemda zondag. Waar de Onstwedders vrijuit konden voetballen hadden ze nog de grootste moeite met de Scheemders. Nadat veel kansen gemist werden aan Onstwedder Boys zijde, was het uiteindelijk Peter Orsel die de winnende en enige treffer binnen schoot.

Vier overwinningen dus op de voorronde dag en dat met goed voetbal. Op 29 december moeten de Boys opnieuw aantreden in Winschoten om zich te kwalificeren voor de finaledag van 4 januari. De eerste wedstrijd wordt dan gespeeld om 18.45 uur.

Selectie Onstwedder Boys : Rein Koudstaal, Elmar Bijl, Nanne Huiges, Gerwin de Wijk, Robert de Vries, Peter Orsel, Rutgert Tipker en Gerbrand Spaans.