• Onstwedder Boys wint van Angelslo
1 december 2018

In Emmen heeft Onstwedder Boys zaterdagmiddag prima zaken gedaan. Het won de wedstrijd tegen SC Angelslo met 1 - 3, terwijl koploper Vitesse '69 onderuit ging bij SCN. Hierdoor staat de ploeg van Richard Streuding nu op een gedeelde eerste plaats in de 4e klasse E, samen met CSVC uit Coevorden.

Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd voor de Boys op het sportcomplex van Angelslo. De Boys misten Nick Wagenaar en Gerwin de Wijk vanwege blessures. Daardoor maakten Sem Nieuwenhuis en Rutgert Tipker hun opwachting in de basiself. Het eerste gevaar wordt gesticht door de ploeg uit Onstwedde. Anne Wilzing geeft de bal voor en Ties Bruining kan de bal net niet vol raken, waardoor  keeper Jarno Brands namens Angelslo redding kan brengen. Na tien minuten spelen krijgt een verdediger van Angelslo de bal ongelukkig tegen zijn arm, waarna scheidsrechter Annen uit Hoogeveen besluit een strafschop te geven. Gerko Scheper weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal hard tegen de touwen: 0 - 1. Eén minuut later staat het al weer gelijk. De verdediging van Onstwedder Boys let niet op en een voorzet wordt bij de tweede paal door Sander Nijstad met een volley in het doel geschoten: 1 - 1.

Angelslo is steeds gevaarlijk via de snelle en behendige Ali Arslan. En vrije trap van Arslan wordt door Rein Koudstaal tot corner verwerkt en even later schiet de spits van Angelslo over. Na een half uur spelen krijgt Onstwedder Boys een goede mogelijkheid als de scheidsrechter op de rand van de 16-meter de Boys een vrije trap geeft. Harm Visser schiet de bal echter in de muur. Aan de andere kant is Arslan opnieuw dichtbij een doelpunt. Uit de kluts schiet hij tegen de paal, waarna de bal in de handen van Koudstaal terecht komt. De Onstwedders komen voor rust op voorsprong als Harm Visser met een prachtige pass Anne Wilzing bereikt. Wilzing kan alleen richting het doel van de tegenstander gaan en laat keeper Brands kansloos: 1 - 2. Dit is tevens de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft krijgt Angelslo via Gezim Luli een goede mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Hij schiet van dichtbij echter hoog over. Onstwedder Boys staat in de tweede helft verdedigend beter en Angelso weet in het verloop van de tweede helft nauwelijks nog gevaarlijk te worden. Harm Visser zet een combinatie op met Anne Wilzing en schiet de bal richting de verre hoek. Keeper Brands weet echter een doelpunt te voorkomen. Even later gaat een vrije trap van Visser net naast. Angelslo komt vooral in de problemen als de ploeg uit Onstwedde druk zet op de verdediging. Zo worden de gevaarlijke spitsen van de ploeg uit Emmen nauwelijks nog bereikt. Twintig minuten voor tijd komt Gerko Scheper op links in balbezit. Hij passeert zijn tegenstander en kan op het doel van Brands af gaan. Scheper schiet beheerst binnen en zet de Boys zo op een 1 - 3 voorsprong.  Anne Wilzing kan de voorsprong nog groter maken als hij alleen door kan gaan en de keeper met een stiftbal probeert te kloppen. Zijn inzet komt tegen de lat en de bal stuitert het veld weer in. Een corner van Onstwedder Boys komt kort daarna rechtstreeks tegen de lat van het doel van Angelslo.

Ook de ingevallen Luc Nieuwenhuis komt nog in scoringspositie, maar hij stuit eveneens op Brands. Onstwedder Boys komt niet meer in de problemen in de slotfase en wint op basis van de tweede helft verdiend met 1 - 3. Komende zaterdag is de laatste wedstrijd voor de winterstop. Op Sportpark De Boskamp is SVBO de tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Sven Jaegers, Nanne Huiges, Gerbrand Spaans, Sem Nieuwenhuis, Elmar Bijl, Rutgert Tipker (Martijn Bruggers), Harm Visser, Gerko Scheper, Anne Wilzing (Luc Nieuwenhuis) en Ties Bruining (Bert Jan Wilzing).
Scheidsrechter: dhr. C.E. Annen (Hoogeveen)