• Terug
  • Nieuws
  • Winst voor VCO-teams
12 november 2018

Zowel Heren 1 als Dames 1 hebben afgelopen zaterdag in De Bast hun wedstrijd in winst omgezet. De heren versloegen in een spannend duel Thriantha met 4 - 0, terwijl de dames tegen het laag geklasseerde Fama D2 uit Smilde met 3 - 1 wisten te winnen.

De VCO heren begonnen de wedstrijd met Gerard Koerts (spelverdeling), Werner Wessels, Marcel Huisman, Jaap Wubs, Bastian Boels en Gerben Veldhuis. In de eerste set liep het lange tijd prima voor de ploeg uit Onstwedde, maar na een 17 - 10 voorsprong knokte de tegenstander uit Schoonebeek zich goed terug tot 19 - 19. Daarna stelde VCO orde op zaken en zo werd de eerste set gewonnen met 25 - 21. Ook de tweede set kende een spannend verloop, maar de VCO-heren slaagden er in om tegen het einde van de set een gaatje te slaan en zo ging ook deze set naar de Onstwedders: 25 - 22.

Thriantha bleef ook in de derde en vierde set een taaie tegenstander. VCO '72 had aanvallend echter wat meer mogelijkheden en zo werden ook de derde en de vierde set gewonnen: 25 - 18 en 25 - 21. Door dit resultaat staat de ploeg van trainer/coach Rene Drenthe nu op de vierde plaats.

De VCO-dames begonnen hun wedstrijd voortvarend en wonnen de eerste set eenvoudig met 25 - 13. De tweede set ging door veel slordigheden verloren. De ploeg uit Smilde won met 25 - 19. Daarna stelden de VCO-dames orde op zaken door zowel de derde als de vierde set weer met ruim verschil te winnen. Setstanden: 25 - 8 en 25 - 13. De dames staan door dit resultaat in de middenmoot.