• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys gelijk tegen WVV
15 september 2018

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op Sportpark De Boskamp in een boeiend duel gelijkgespeeld tegen WVV. Door dit resultaat gaat WVV verder in de bekercompetitie, dit vanwege een beter doelsaldo dan de Boys.

Voor rust is WVV, dat het afgelopen seizoen is gepromoveerd naar de vierde klasse in het zaterdagvoetbal, de beter voetballende ploeg. Na 25 minuten spelen schiet Fabian Berghuis de bal van een meter of 20 in de kruising. Keeper Wouter Spaans is kansloos. Onstwedder Boys krijgt nauwelijks mogelijkheden. De beste kans is kort voor rust voor Ties Bruining die van dichtbij na een corner op het doel schiet, maar de bal wordt uitstekend gekeerd door de keeper van WVV.

Na rust speelt de ploeg van trainer Richard Streuding beter. De eerste kans is voor Abel Jan Huiges, maar hij kopt de bal net naast het doel. Na een kwartier spelen weet Gerko Scheper de bal uit een voorzet van Elmar Bijl van dichtbij in het doel te koppen: 1 - 1. Een vrije trap van Scheper gaat kort daarna via de lat over het doel van de ploeg uit Winschoten. Een kwartier voor tijd wordt Scheper prima aangespeeld en gaat alleen op het doel af. Hij omspeelt de keeper en scoort eenvoudig de 2 - 1. Daarna krijgt Harm Visser nog een goede mogelijkheid, maar zijn schot wordt prima gekeerd door de sluitpost van WVV.

WVV neemt daarna het heft weer in handen en zet de Boys onder druk. Tien minuten voor tijd gaat Fathi Salih aan de rechterkant door en laat via een diagonaal schot in de verre hoek Wouter Spaans kansloos. Even later komt WVV op voorsprong als Robert Fekken vanaf zo'n 25 meter uithaalt en de bal in de kruising schiet. Opnieuw heeft de keeper van Onstwedder Boys het nakijken. Salih krijgt nog een goede mogelijkheid, maar Wouter Spaans brengt dit keer buiten het strafschopgebied met het hoofd redding. In de laatste minuut komen de Boys toch nog op gelijke hoogte als Nick Wagenaar voorzet en Abel Jan Huiges met een volley de bal in het doel schiet. Even later fluit de 18-jarige (!) scheidsrechter Jens Rutgers uit Coevorden af.

Een leuk en spannend duel met mooie doelpunten en opnieuw zijn de Boys ongeslagen gebleven. Komende zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vitesse '63 uit Koekange. Er wordt zoals gebruikelijk om 14.30 uur afgetrapt.