• Terug
  • Nieuws
  • Beek blijft in Beeld
18 augustus 2018

De stichting Artphy in Wessinghuizen houdt zich bezig met kunst en levensvraagstukken. Ze organiseert in de Ruimte voor (levens)Kunst op de Kempkebosweg 2 exposities en lezingen.

Deze en komende zomer staat in Artphy het beekdal van de Ruiten-, Mussel- en Westerwoldse Aa centraal. Nieuwe ontwikkelingen staan ons in het landschap Westerwolde te wachten. Het klimaat verandert, het waterbeheer zal zich daarop aanpassen. De diversiteit van flora en fauna zal veranderen. Ook de landbouw is op zoek naar een  bedrijfsvoering die meer natuurvriendelijk en duurzaam is.
Kunstenaars gaan met deze ontwikkelingen aan de slag, kijken terug en zien beeldend en onderzoekend vooruit. En volgend jaar wil de stichting een grote tentoonstelling Beek in Beeld 2.0 hier aan wijden.  Op meerdere plekken in het gehele beekdal zal kunst tentoongesteld gaan worden. 

Vooruitlopend op de manifestatie organiseert de stichting lezingen: Donderdagavond 23 augustus om 19.30 uur geven een filosoof, een bioloog en een planoloog uitdagende lezingen over de ontwikkeling van het landschap nu en in de toekomst in relatie met de genoemde ontwikkelingen. Het bestuur van de stichting wil de avond afsluiten met een dialoog tussen de sprekers en het publiek. Een ieder is van harte welkom. De entree is gratis. De lezingen vinden plaats in de Ruimte voor (levens)Kunst aan de Kempkebosweg 2 in Onstwedde.

Voor vragen:  J.W. Kok  M 06 53236241

Foto: City River van Willemijn Bouman