• Onstwedder Boys gedegradeerd!
2 juni 2018

Onstwedder Boys is er zaterdagmiddag niet in geslaagd een goed resultaat te behalen in Driessum. In de nacompetitie werd  tegen VIOD met 4 - 2 verloren, waardoor degradatie naar de vierde klasse een feit is.

Bij winst hadden de Boys aanstaande zaterdag thuis gespeeld tegen SJS, maar het zat er deze middag niet in. Zonder Gerbrand Spaans, Rutgert Tipker (werk) en Harm Jan Wilzing (geblesseerd), kwamen de Boys er in de eerste helft niet aan te pas. VIOD komt na een half uur spelen op voorsprong door een benutte strafschop. Nanne Huiges krijgt de bal ongelukkig tegen zijn arm, waarna de scheidsrechter tot veler verbazing de bal op de stip legt. De Boys worden in de eerste helft nauwelijks gevaarlijk. Kort na rust profiteert VIOD van balverlies bij de Boys en via een snelle counter maakt Erik van der Veen zijn tweede doelpunt deze middag.

Er gloort enige hoop als twaalf minuten voor tijd Anne Wilzing de bal voorgeeft en Harm Visser binnen kopt: 2 - 1. Even later is het verschil al weer twee doelpunten als Bauke Visser het derde doelpunt voor de ploeg uit Friesland weet te scoren. Van der Veen maakt er vervolgens 4 - 1 van, waarna in de slotfase Anne Wilzing nog een tweede doelpunt voor de Boys weet te maken. Eindstand: 4 - 2 en een terechte overwinning voor VIOD, dat dus volgende week opnieuw thuis mag aantreden tegen SJS. De winnaar van dat duel promoveert naar de derde klasse.