• Onstwedder Boys speelt nacompetitie
26 mei 2018

Onstwedder Boys moet via de nacompetitie proberen zich in de derde klasse te handhaven. Zaterdagmiddag ging de laatste competitiewedstrijd tegen Be Quick verloren. In Haren werd het 4 - 0 voor de thuisploeg.

De Boys hadden alleen kans om zich te handhaven als er in Haren zou worden gewonnen. Dat zat er echter geen moment in. Op een slecht veld en met bijna tropische temperaturen keek de ploeg van Richard Streuding bij rust tegen een 1 - 0 achterstand aan. In de eerste helft viel één kans voor de Boys te noteren, een schot van Gerwin de Wijk. Bij de ploeg uit Onstwedde ontbraken Harm Jan Wilzing en Gerbrand Spaans, die beide waren geschorst.

In de tweede helft probeert Onstwedder Boys het wel. Uit een vrije trap krijgt Nick Wagenaar een kans, terwijl ook Harm Visser en Jelle de Vries in de buurt van het doel van de tegenstander komen. Gescoord wordt er niet. In de slotfase beslist Be Quick het duel door in de laatste tien minuten nog drie keer te scoren.

Komende zaterdag moeten de Boys naar Driesum (Friesland) afreizen. Tegenstander is VIOD Driesum dat op de zesde plaats in de vierde klasse C is geëindigd, maar wel een periodetitel heeft behaald. Mocht Onstwedder Boys in Friesland winnen, dan wacht nog een tweede tegenstander om uit te maken wie in de derde klasse blijft of komt.