• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint van Mamio
19 mei 2018

Onstwedder Boys heeft zich zaterdagmiddag goed hersteld van de 8 - 2 nederlaag vorige week tegen Niekerk. Op Sportpark De Boskamp werd Mamio uit Groningen met 3 - 1 geklopt. Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de twaalfde plek staan met nog één wedstrijd te spelen.

Mamio kent momenteel veel blessures en begint  daarom de wedstrijd met o.a. een veldspeler in het doel. Onstwedder Boys start fel en krijgt met name voorin veel ruimte. Gerko Scheper schiet na een paar minuten over het doel van de Groningers. Na tien minuten spelen krijgt Jelle de Vries de bal aangespeeld. Hij kan ongehinderd vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen en laat de keeper kansloos: 1 - 0. Even later kopt de Vries uit een voorzet van Rutgert Tipker naast en uit een voorzet van dezelfde Tipker schiet Harm Jan Wilzing over. Een misverstand tussen Gerbrand Spaans en Rein Koudstaal leidt bijna tot een doelpunt, maar Spaans weet net op tijd met een sliding de bal tot corner te verwerken.

Na een half uur spelen wordt het 2 - 0 voor Onstwedder Boys. Harm Visser geeft een prima pass naar Gerko Scheper die alleen op de keeper afgaat, deze omspeelt en eenvoudig binnen kan tikken. Jarvis Bernardus ziet even later Rein Koudstaal iets te ver voor zijn doel staan en probeert vanaf zo'n 30 meter met een hoge bal het net te vinden. De bal gaat echter net over het doel van de Boys. Een mooie actie van Gerko Scheper vanaf de linkerkant levert net geen doelpunt op, terwijl Jelle de Vries een doorgekopte bal van Abel Jan Huiges goed inschiet, maar ziet dat de bal via de keeper net naast gaat. In de laatste minuut voor rust kopt Scheper de bal nog op de lat. Daarna fluit scheidsrechter Strampel uit Heerenveen voor rust.

in de tweede helft neemt Mamio meer risico's. Dit geeft Onstwedder Boys nog meer ruimte voorin. Eerst wordt een schot van Sherminho Cadeau door Koudstaal onschadelijk gemaakt. Jelle de Vries komt daarna in kansrijke positie namens de Boys. Hij ziet de keeper veel te ver voor zijn doel staan en schiet de bal vanaf zo'n 25 meter over hem heen in het lege doel: 3 - 0. Daarna wordt het grimmiger in het veld en moet de scheidsrechter een aantal gele kaarten geven. Gerko Scheper krijgt een grote kans maar schiet op de paal en doet dat, na een foute uittrap van de keeper van Mamio, even later nog een keer. Mamio komt na twintig minuten spelen op 3 - 1 als een voorzet van Luciano Amelo door Harm Jan Wilzing ongelukkig in het eigen doel wordt gewerkt. In het laatste kwartier schiet aanvoerder Bernardus van Mamio  twee keer een vrije trap tegen de paal en redt Rein Koudstaal voortreffelijk op een inzet van Amelo. Zo blijft het 3 - 1 voor de Boys.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de laatste competitiewedstrijd in Haren tegen Be Quick. Alleen bij winst kunnen de Boys nog de nacompetitie ontlopen.

Opstelling: Koudstaal, Wagenaar, Bijl, Spaans (Kruiter), N. Huiges, H.J. Wilzing,  A.J. Huiges, Visser, Tipker, Scheper (de Wijk) en de Vries (B.J. Wilzing).