• Terug
  • Nieuws
  • Excursie vloeivelden Stadskanaal
3 mei 2018

Op donderdag 17 mei organiseert IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) Stadskanaal een excursie naar de vloeivelden in Stadskanaal.

Het natuurgebied Veenhuizerstukken is in 1989 ingericht als natuurreservaat. Het ontstond toen in 1981 de aardappelmeelfabriek TTP in Stadskanaal sloot en de vloeivelden die dienden voor de opvang van afvalwater braak kwamen te liggen. Deze vloeivelden die jarenlang werden overstroomd met voedselrijk afvalwater blijken mede daardoor onderdak te bieden aan een breed scala van vogels waaronder veel moeras- en watervogels.

In 1991 is het gebied officieel ingericht en overgedragen aan Staatsbosbeheer als natuurgebied. Het gebied is, een vogelkijkhut daargelaten, praktisch niet toegankelijk, maar wij willen wel eens een kijkje nemen in dit steeds ruigere natuurgebied en horen wat er zoal leeft en hoe het beheerd wordt. De excursie zal geleid worden door Anneke Epping , boswachter van Staatsbosbeheer.

We verzamelen om 19.00 bij de ingang van het pad naar de vogelkijkhut Ter Maars in Onstwedde.
9591 TH. Dat is als u vanuit Stadskanaal richting Onstwedde rijdt, de brug over en dan onder aan de afrit rechtsaf ( de N974).

De excursie is gratis voor leden van het IVN; van niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Bron: Westerwolde Actueel