• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 Dames 1 degradeert
23 april 2018

Dames 1 van VCO '72 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd om degradatie naar de tweede klasse te voorkomen. De ploeg uit Onstwedde verloor in Veenoord met 3 - 1 van En Bloc D1, terwijl naaste concurrent SSS/E D1 thuis met 3 - 2 van Sleen wist te winnen.

Na één jaar in de eerste klasse moeten de dames van VCO weer een stap terug doen. Vorige week had het team alle kansen om thuis tegen SSS uit Emmer-Compascuüm een goed resultaat te behalen. De eerste twee sets werden in De Bast overtuigend gewonnen. In de derde en vierde set werden teveel fouten gemaakt, waardoor beide sets naar de dames uit Drenthe gingen. De laatste set was weliswaar weer een prooi voor de VCO-dames, maar de nipte 3 - 2 overwinning zorgde er alleen voor dat beide teams op evenveel punten kwamen te staan.

De Onstwedder dames begonnen prima aan de wedstrijd tegen En Bloc. De eerste set werd met 25 - 22 gewonnen. De tweede set werd vervolgens met dezelfde cijfers gewonnen door En Bloc. In de derde set was VCO '72 helemaal de weg kwijt en werd de set met maar liefst 25 - 7 verloren. In de vierde set werd het nog erg spannend, maar opnieuw trok de ploeg uit Veenoord aan het langste eind: 26 - 24.

Dames 1 keert door dit resultaat terug in de tweede klasse. Omdat een aantal speelsters gaat stoppen is het nog onduidelijk hoe de selectie er volgend seizoen uit komt te zien.