• Gelijkspel voor Onstwedder Boys
21 april 2018

Onstwedder Boys moest zaterdagmiddag op De Boskamp voor de tweede keer in vijf dagen aantreden tegen Noordwolde. Nadat er afgelopen dinsdag kansloos met 7 - 1 was verloren, herstelde de ploeg van Richard Streuding zich knap. Na een 0 - 0 ruststand werd het uiteindelijk 1 - 1.

In de beginfase van de wedstrijd is Noordwolde de betere en ook meest gevaarlijke ploeg. Dit leidt na twaalf minuten spelen tot de grootste kans in de eerste helft. Bart Hollink gaat op links goed door en schiet tegen de paal, waarna hij in de rebound met een kopbal opnieuw de paal weet te raken. De eerste helft wordt vervolgens gekenmerkt door veel fouten over en weer, waarbij de ploeg uit Onstwedde wel wat dreigender wordt. Na een half uur spelen krijgen de Boys op zo'n 20 meter van het doel van Noordwolde een vrije trap. Harm Visser schiet de bal over de muur heen, maar zijn inzet wordt door keeper Benjamin van Aurich tot corner verwerkt.

In de tweede helft begint Onstwedder Boys goed. Na een paar minuten spelen wordt Rutgert Tipker in kansrijke positie aangespeeld. In plaats van zelf te schieten legt hij de bal breed, waar vervolgens geen ploeggenoot te vinden is. In de tegenaanval wordt de bal in de verdediging van de Boys knullig verspeeld, waardoor Silvan Havinga plotseling alleen voor Rein Koudstaal verschijnt. Hij weet wel raad met dit buitenkansje en scoort beheerst: 0 - 1. Noordwolde staat verdedigend goed en geeft onder leiding van laatste man Marco Vos geen kansen weg. Na een kwartier spelen wordt het toch gelijk. Na een corner ontstaat er een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied van Noordwolde, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Harm Visser komt, die van dichtbij weet te scoren: 1 - 1.

In de slotfase wordt het duel grimmiger en moet scheidsrechter Scholtens uit Sellingen vaak fluiten voor een overtreding. Jesse Hijlkema krijgt namens Noordwolde nog een goed kans, maar zijn inzet bij de tweede paal gaat net over. Tien minuten voor tijd ontstaat er een opstootje tussen Gerko Scheper en Jorrit Dijkstra. Dijkstra laat zich provoceren en deelt een kopstoot uit. Scheidsrechter Scholtens kan niets anders doen dan Dijkstra van het veld sturen. Even later krijgt Harm Jan Wilzing geel na een pittige overtreding op Marco Vos. Onstwedder Boys krijgt in de slotfase met een man meer nog twee kleine mogelijkheden. Harm Visser schiet over en in de extra tijd kopt Abel Jan Huiges uit een vrije trap net naast. De 1 - 1 eindstand is gezien het spelbeeld de terechte uitslag.

Onstwedder Boys blijft op de elfde plaats staan met nu 23 punten, één punt meer dan Stadspark dat vandaag met maar liefst 11 - 0 won van het onderaan staande Boerakker. Komende zaterdag wordt er thuis ingehaald tegen Aduard. Op de Boskamp wordt dan om 14.30 uur afgetrapt.