• Terug
  • Nieuws
  • "Ontdek de Ruimte" in Artphy van start
26 maart 2018

Afgelopen zaterdag is in de blauwe ‘kunstkathedraal’ van Artphy de lentetentoonstelling geopend!

Ruim 75 bezoekers waren getuige van een bijzondere opening van de expositie door directeur en initiatiefnemer Arie Jaap Warnaar van DordtYart in Dordrecht. Tijdens de opening gaf een van de kunstenaars, Wim Warrink, een verrassende performance met zijn verfmachines. Met behulp van een kruisboog, een perskar en een blikkenleger vloog er veel verf in Artphy rond! Nieuwe kunstwerken kwamen tot leven!

De grote ruimten in het gebouw zijn fraai gevuld met nieuwe grote kunstwerken van Esther de Graaf, Jimi Kleinbruinink, Sven ten Berge, Wim Warrink en Sjimmie Veenhuis. In opdracht van de stichting Artphy heeft Sjimmie het eerste kunstwerk in de tuin van Artphy gemaakt. Het is een kubus van drie meter in het vierkant op een speciale kunstzinnige wijze beplakt met rood en wit reflecterende stickers.
 
Het initiatief DordtYart in Dordrecht  loopt al zeven jaar in een grote hal van een oude scheepswerf. Het is een prachtig initiatief, waar al vele kunstenaars terecht konden om hedendaagse beeldende kunstwerken te maken en tentoon te stellen. Zeker een bezoek waard. DordtYart is een uniek initiatief, dat als voorbeeld en inspiratiebron geldt voor stichting Artphy en haar ambities. De bezoekers kregen van Arie Jaap Warnaar een boeiende toelichting op het project.

Artphy is gelegen in het oude centrum van het schiere Westerwolde, d.w.z. in het dal van de Ruiten Aa met een prachtige natuurlijke landschapstuin met bos, akkers en weidegronden in het luchtkuuroord Wessinghuizen. Na een bezoek aan de tentoonstelling is het heerlijk wandelen en fietsen in beekdal.
Artphy is voor belangstellenden open van vrijdag tot en met  zondagmiddag, en vrij toegankelijk.

Website

Foto's: Hans Banus