• Onstwedder Boys onderuit in Loppersum
19 maart 2018

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag met 2 - 0 verloren van Loppersum. Bij rust stond het in Loppersum nog 0 - 0.

Beide partijen waren het er vooraf over eens dat de wedstrijd beter verplaatst had kunnen worden. Het wat harde veld, de kou en de gure oostenwind maakten goed voetbal deze middag onmogelijk.

Onstwedder Boys mag blij zijn dat het bij rust 0 - 0 is. Loppersum krijgt een handvol mogelijkheden om te scoren, maar alle kansen worden gemist. Gerjan Kruiter en Nick Wagenaar brengen beide een keer redding op de doellijn, er wordt één keer tegen de paal geschoten en de spitsen van Loppersum verzuimen twee keer voor een vrijwel leeg doel een goal te maken. Gerko Scheper krijgt namens de Boys een goede mogelijkheid om te scoren na een slechte terugspeelbal, maar ook hij weet het net niet te vinden.

Na de rust beginnen de Boys beter te voetballen, maar valt het eerste doelpunt aan de andere kant. Een hoge bal die door de wind wordt gedragen komt bij Tristan van der Beek, die Rein Koudstaal omspeelt en de bal eenvoudig binnen tikt. Onstwedder Boys neemt in de slotfase meer risico's, waardoor Loppersum meer ruimte krijgt. Vijf minuten voor tijd maakt Joris Jurna op knappe wijze de 2 - 0 voor Loppersum. In de laatste minuten weet Harm Visser nog de lat te raken, maar meer zit er voor de ploeg van Richard Streuding niet in.

Onstwedder Boys blijft op de elfde plaats staan met 16 punten uit 14 wedstrijden. Komende zaterdag staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Tegenstander is dan Glimmen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.