• Terug
  • Nieuws
  • Vakantiespelweek is de grote winnaar
7 maart 2018

De kas van 336 verenigingen, stichtingen en organisaties in Oost-Groningen is dinsdagavond gespekt. In totaal werd twee ton verdeeld.

Dat gebeurde in het cultureel centrum De Klinker in Winschoten. Daar was de finale van de eerste Clubkas Campagne van de Rabobank Zuid en Oost Groningen.

Stembiljet

,,We hebben geruime tijd geleden verenigingen opgeroepen zich voor die campagne te melden’’, zei directeur Harry Scholte. ,,Dat hebben dus 336 gedaan. We hebben vervolgens bij al onze leden een stembiljet bezorgd.’’

Enthousiasme

Die leden konden een bepaald aantal stemmen uitbrengen op een of meer verenigingen. ,,In totaal werden meer dan 22.000 stemmen uitgebracht’’, aldus Scholte. ,,Het enthousiasme was zo groot dat we besloten twee ton voor dit project uit te trekken in plaats van een ton.’’

Vakantiespelweek

Dat bedrag werd dinsdagavond verdeeld. De organisatoren van de vakantiespelweek voor kinderen in Onstwedde kregen 2250 euro. Ze hadden meer stemmen gekregen dan de andere deelnemers. Alle verenigingen kregen ook een bedrag, naar rato van het aantal behaalde stemmen. Sowieso was er honderd euro voor elke deelnemende vereniging.

Chris Zegers

Televisiepresentator Chris Zegers reikte de prijzen uit. Hij gaf ook bonusprijzen aan de verenigingen die zich via sociale media op een originele wijze hadden gepresenteerd.

Volgens Scholte krijgt de campagne volgend jaar zeker een vervolg. ,,We willen op deze manier verenigingen helpen. Gezonde verenigingen zijn van groot belang voor de leefbaarheid en houden dorpen in onze regio aantrekkelijk voor inwoners en bedrijven.

Bron: DVHN


Volg Onstwedde.info op Facebook en like ons!