• Opnieuw winst voor VCO Heren 1
24 november 2012

VCO '72 Heren 1 heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Tyfoon H2 uit Stadskanaal met 3 - 1 gewonnen. Door dit resultaat blijft de ploeg uit Onstwedde op de derde plaats in de poule staan.

VCO '72 begon de wedstrijd met Herman Mulder, Martin Lantinga, Werner Wessels, Roelof Migchels, Gerben Veldhuis en Jan Hidde Wilzing in de basis. Marcel Huisman ontbrak wegens andere verplichtingen. De Onstwedders kenden een moeilijke start tegen Tyfoon, dat met oud-VCO'er Ilja Smit in de gelederen speelde. Na een time out van coach Geert Jan Huiges bij een achterstand van 18 - 13 begon het bij de ploeg uit Onstwedde beter te lopen. De achterstand werd weggewerkt en Tyfoon kwam in het stuk verder niet meer voor. Eindstand 25 - 20 voor VCO '72.

De tweede set was er een om snel te vergeten. Er werden door de VCO-heren veel fouten gemaakt in de passing, waardoor ook het aanvalsspel niet uit de verf kwam. De set ging met 25 - 17 naar Tyfoon. In het begin van de derde set moest Martin Lantinga met een blessure het veld verlaten. Geert Jan Huiges nam zijn plaats in en deed zowel aanvallend als blokkerend van zich spreken. Tyfoon werd behoorlijk onder druk gezet en maakte veel fouten. Zo werd de set door de ploeg uit Onstwedde met 25 - 19 gewonnen.

In de vierde set ging het aanvankelijk gelijk op. Halverwege de set slaagden de VCO-heren er in om een gat te slaan en werd uiteindelijk het derde matchpoint benut, doordat een speler van Tyfoon de bal uitsloeg. Eindstand 25 - 22 en een keurige 3 - 1 overwinning voor de Onstwedders.

Op 6 december staat de volgende wedstrijd op het programma. Tegenstander in De Bast is dan koploper Ritola H3 uit Zuidlaren.