• Boys met één been in derde klasse
21 mei. 2012

Onstwedder Boys neemt een minimale voorsprong in de tweeslag tegen CSVC. In de strijd voor plaatsing in de derde klasse werd er thuis met 1-0 gewonnen.

In de eerste confrontatie met CSVC kwamen onze boys goed uit de startblokken. Er werd fel gestreden om de bal en we wilden ons als derdeklasser niet laten kennen. Dit resulteerde al na 12 minuten in een doelpunt. Elmar Bijl mocht de bal vanaf 25 meter aanleggen en schoot geplaatst in de verre hoek. De doelman uit Coevorden had hier maar een half antwoord op waardoor de bal voor de voeten van Germen Veldhuis kwam en vervolgens onberispelijk binnen schoot. Hierna leek het alsof onze manschappen zich rijk rekenden voor de overwinning en werd er daardoor een halt toegeroepen aan ons aanvallende spel.

Aan het einde van de eerste helft kregen de gasten nog een goede kansen om de score gelijk te trekken, maar de linksbuiten zag zijn volley gekeerd worden door keeper Koudstaal. En direct daarna kwam Germen weer kansrijk voor vijandig doel, maar lobde de bal over de goal.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. CSVC kwam niet veel verder dan een paar  schoten van buiten het strafschopgebied en ook de oranjehemden creëerden geen uitgespeelde kans meer.

Volgende week moet de ploeg van trainer Udema alle zeilen bijzetten voor handhaving in de derde klasse, want deze voorsprong moet nog minimaal een vervolg krijgen met een gelijk spel, maar liever nog een overwinning.