• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 D1 wint van Smash
11 december 2017

Zaterdag stond voor de dames van VCO’72 de wedstrijd tegen Smash uit Beilen op het programma. Vooraf gezien een pittige tegenstander, aangezien Smash derde op de ranglijst stond en omdat de Onstwedder “wichter” de laatste tijd niet hun beste volleybal hebben laten zien. Na een spectaculair en spannend duel won de ploeg uit Onstwedde met 3 - 2 van de ploeg uit Beilen.

De eerste set begon VCO’72 zeer goed aan de wedstrijd. Halverwege deze set stonden de VCO-dames met 3 /4 punten voor. Terug in de ploeg is Hilde Spaans, die sinds een paar weken weer mee kan trainen en met haar lengte de nodige punten via de aanval wist te maken. De dames van Smash wisten zich echter goed terug te vechten, waardoor het slot van de eerste set bloedstollend was. VCO’72 wist uiteindelijk deze set op het derde setpoint met 27 - 25 te winnen.

Ook de tweede set ging redelijk gelijk op, maar was iets minder spannend dan de eerste. Ook deze set werd met verrassend met 25 - 21 gewonnen door VCO. De derde set was weer een ware thriller. Bijna waren de dames uit Onstwedde op een 3-0 voorsprongen gekomen, echter gooide Smash uiteindelijk roet in het eten. Deze set werd nipt met 25 - 27 verloren. De vierde set werd een vrij makkelijke prooi voor Smash: 19 - 25 en zo moest er een vijfde set aan te pas komen om een uiteindelijke winnaar te krijgen. VCO’72 begon slecht aan de beslissende set en stond in het begin dan ook vrij ruim achter. Echter de dames uit Onstwedde toonden mentale veerkracht, waardoor ze uiteindelijk toch nog de set (15 - 11) en dus de wedstrijd (3 - 2) wisten te winnen.

Door dit resultaat staan de VCO-dames op de negende plaats met 20 punten uit tien wedstrijden. Komende zaterdag spelen de dames een uitwedstrijd tegen SSS D1 uit Emmer-compascuum. Een belangrijke wedstrijd omdat de tegenstander twee punten minder heeft en op de voorlaatste plaats staat.