• Onstwedder Boys klopt Niekerk
25 november 2017

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp de wedstrijd tegen Niekerk met 3 - 1 gewonnen. Bij rust stond het nog 1 - 1. Het duo Gerko Scheper / Harm Visser was opnieuw goud waard en zorgde voor alle drie de doelpunten.

Onstwedder Boys en Niekerk maken er deze middag een interessante wedstrijd van, waarin over en weer veel kansen worden gecreƫerd. De wedstrijd is nog maar net begonnen als keeper Rein Koudstaal zich verkijkt op een hoge bal en ziet dat Jeroen Beerlings namens Niekerk net naast kopt. Daarna is het Onstwedder Boys dat een aantal goede mogelijkheden krijgt. Gerko Scheper schiet over en een voorzet van Rutgert Tipker wordt door Gerwin de Wijk goed ingeschoten. Keeper Marijn Ottens redt bekwaam. De beste kans is voor Rutgert Tipker die alleen op het doel van Niekerk af kan gaan, maar ook hij ziet zijn inzet gestopt door Ottens. Aan de andere kant is het Jeroen Beerlings die via de paal naast schiet na een snelle aanval van Niekerk. Beerlings topscorer van Niekerk, is in de eerste helft voortdurend een plaag voor de verdediging van Onstwedder Boys. Na twintig minuten spelen wordt een voorzet van Hidde Kijf goed teruggelegd, waarna Beerlings met het hoofd de 0 - 1 voor Niekerk weet te maken.

Kort daarop gaat een voorzet van Gerbrand Spaans gevaarlijk richting het doel van Niekerk, maar keeper Ottens verwerkt de bal nog net tot corner. Arjan Kazemier krijgt geel van scheidsrechter Oostwoud na een overtreding op het middenveld, terwijl ook Gerbrand Spaans geel krijgt na een onbesuisde actie tegen een tegenstander. Na een klein half uur spelen is Harm Visser dichtbij de gelijkmaker, maar tot twee keer toe redt Ottens uitstekend in het doel van Niekerk. Even later wordt het alsnog gelijk. Gerko Scheper gaat goed door, brengt Harm Visser in stelling, die de bal hard en onhoudbaar binnenschiet: 1 - 1.  Vijf minuten voor rust krijgt Kazemier opnieuw een gele kaart na een overtreding op Gerko Scheper en kan gaan douchen. Niekerk krijgt daarna tot twee keer toe een uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Uit een voorzet schiet Beerlings in kansrijke positie net naast het doel, terwijl een kopbal van Edwin Zwier via Koudstaal en de paal naast gaat.

In de tweede helft loert Niekerk dat met een man minder speelt op de counter. De ploeg uit het Westerkwartier weet echter niet veel druk te zetten en de verdediging van Onstwedder Boys komt nauwelijks in de problemen. Na een kwartier spelen zet Harm Visser een combinatie op met Gerko Scheper, krijgt de bal terug en schiet vanaf de rand van de 16-meter de bal prima binnen: 2 - 1. Kort daarna krijgt Gerko Scheper van dichtbij de kans om de score verder op te voeren, maar opnieuw is Marijn Ottens attent en brengt redding voor Niekerk. Harm Visser kopt vervolgens uit een voorzet van Abel Jan Huiges over. Twintig minuten voor tijd vinden Scheper en Visser elkaar opnieuw, dit keer is het Gerko Scheper die de aanval bekroont met een doelpunt. Jelle de Vries komt nog in het veld voor Rutgert Tipker en krijgt daarna twee goede mogelijkheden om te scoren. Eerst redt Ottens, terwijl de tweede inzet van de Vries naast gaat. Harm Visser gaat tien minuten voor tijd geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door de 16-jarige Anne Wilzing, die zo zijn debuut in het eerste elftal maakt.

Niekerk dringt nog wel aan, maar komt niet tot echte kansen en zo eindigt de wedstrijd in een 3 - 1 overwinning voor Onstwedder Boys, een uitslag die op basis van de tweede helft terecht is. Door dit resultaat passeert de ploeg van Richard Streuding Niekerk weer in de ranglijst en staat het op een keurige zesde plaats. Komende zaterdag spelen de Boys uit tegen het hooggeplaatste Noordwolde.