• Terug
  • Nieuws
  • Wat is uw mening over proefverlichting ?
13 november 2017

De gemeente is in het kader van de vervanging van de openbare verlichting op zoek naar een vervanger voor de huidige armaturen. Dit zijn de zogenaamde paaltop armaturen op een lichtmast van 4 meter hoog zonder een uithouder.

Daarvoor heeft de gemeente verschillende leveranciers gevraagd een aantal verlichtingsarmaturen met LED-verlichting ten behoeve van een onderzoek beschikbaar te stellen. Deze armaturen zijn aangebracht in de Spoorstraat in Stadskanaal. De Spoorstraat is namelijk een lange straat met een redelijk uniform profiel. Daardoor kunnen wij de lichtbeelden van de verschillende armaturen goed met elkaar vergelijken.

De gemeente is benieuwd naar de mening van de bewoners welke type armatuur het meest aanstaat en welk lichtbeeld de bewoners het beste vinden. De proefverlichting is tot 16 november te zien in de Spoorstraat in Stadskanaal. Na 16 november komen de oude armaturen weer tijdelijk terug.

Alle bewoners worden uitgenodigd om op onze website een enquête formulier in te vullen. Op basis van eigen onderzoeksgegevens en de reacties zal de gemeente een armatuur keuze gaan maken. In 2018 gaat de gemeente de paaltop armaturen in de hele gemeente vervangen.

enquête formulier