• Terug
  • Nieuws
  • Oud-Onstwedder nadert wereldranglijst
8 november 2017

Tijdens de derde editie van de ParaTableTennis Belgian Open in Sint-Niklaas heeft Christiaan Sterenborg een puike prestatie geleverd.

In het oranje shirt van Nederland heeft de inwoner van Stadskanaal twee overwinningen geboekt. Door dat resultaat is Sterenborg in het zicht van de wereldranglijst gekomen.

In het single-toernooi moest de Knoalster het in de poule opnemen tegen een Mexicaan (nummer 24 van de wereld), een Fransman (nummer 19 van de wereld) en een net als Sterenborg niet gerankte Amerikaan. De twee partijen tegen de topspelers werden verloren, maar de Amerikaan werd overtuigend met 3-0 verslagen. De eerste overwinning in het internationale circuit werd op gepaste wijze gevierd.

Ook een dag later – tijdens het zogeheten team-toernooi – smaakte Sterenborg het zoet der overwinning. In het duel tegen Amerika werd een gerankte speler met 3-0 aan de zegekar gebonden. “Nog één keer een gerankte speler verslaan en dan staat mijn naam op de wereldranglijst”, glundert Sterenborg die in september in Ostrava voor de eerste keer het nationale shirt mocht dragen.

Bron/foto: Kanaalstreek