• Terug
  • Nieuws
  • Feestweek volgend jaar vanaf 18 jaar
4 november 2017

De Onstwedder Feestweek is vanaf volgend jaar toegankelijk voor 18 jaar en ouder. Ook dit jaar zijn de afspraken die zijn gemaakt over alcoholgebruik onder de 18 wederom geschonden.
 
"De organisatie geeft altijd aan dat alcohol onder de 18 jaar niet is toegestaan tijdens de feestweek. Ook dit jaar zijn deze afspraken wederom geschonden en nu is het klaar" zegt Harrie Meiringh namens de organisatie.
 
"We hebben hier volledig terecht een schrijven over gehad van de gemeente Stadskanaal en een volgende keer als er weer overtreden wordt krijgen wij een forse boete. We geven altijd heel duidelijk aan wat de afspraken en regels zijn en niet iedereen houdt zich daaraan. Het is een kleine groep die het voor een ander verpest en daar doen we niet meer aan mee. 
De regels daarover zijn ook zo krom als wat. Als iemand van 17 jaar alcohol drinkt en diegene weet dat het niet mag en toch wordt betrapt krijgt degene geen boete. Nee, die moet de organisatie dan betalen en dat gaat nergens over natuurlijk. Als bijvoorbeeld iemand in een Opel rijdt en die persoon krijgt een bekeuring dan krijgt Opel toch ook geen bekeuring maar volgens mij die persoon die te hard rijdt? We hebben met een wet te maken en daar moeten we mee omgaan maar als dat niet wordt nageleefd is dit de consequentie" aldus Harrie Meiringh.