• Terug
  • Nieuws
  • 'Ik ben gevraagd en heb ja gezegd'
1 november 2017

Jan Bessembinders wordt weer CDA-wethouder van de gemeente Stadskanaal. Deze keer op tijdelijke basis.

De 68-jarige Bessembinders keert terug omdat het dagelijks gemeentebestuur op dit moment slechts bestaat uit de wethouders Johan Hamster en Francis Boen en burgemeester Baukje Galama. De wethouders Goziena Brongers en Peter Gelling zijn door ziekte voor langere tijd uit de roulatie.

Dinsdagavond werd in het gemeentehuis over de situatie overlegd en het tekort aan menskracht besproken. Daarna werd de terugkeer van Bessembinders bekendgemaakt.

,,Ik ben gevraagd en heb ja gezegd, ik wil meehelpen deze problematiek op te lossen’’, laat de in Onstwedde wonende CDA’er weten. ,,Ik neem op parttimebasis een deel van het takenpakket van Goziena Brongers over. Verkeer en vervoer bijvoorbeeld en ook natuur en milieu. Zaken waar ik bekend mee ben en me enkele jaren geleden nog mee bezighield.’’

Oude bekende
Bessembinders was twaalf jaar wethouder van Stadskanaal, van 2002 tot 2014. Na de gemeenteraadsverkiezingen in dat laatste jaar nam hij afscheid. Wel was hij toen nog als formateur medeverantwoordelijk voor de totstandkoming van de huidige coalitie.

De taken van Brongers die Bessembinders niet overneemt, worden verdeeld over de andere wethouders en de burgemeester. Dat gebeurt ook met de taken die Gelling in zijn portefeuille heeft.

Bron: DVHN