• Terug
  • Nieuws
  • Nieuws 't Vlasmeer 2017
4 oktober 2017

Het zwemseizoen is weer voorbij, helaas geen mooie nazomer en daarom was het hondenzwemmen donderdag 7 september de laatste activiteit dit seizoen in het Vlasmeer. Een seizoen dat mooi begon, lekkere temperaturen zorgden voor veel bezoekers. De ochtendzwemmers en de zwemlessen waren vanaf de start op 15 mei elke keer weer goed vertegenwoordigd. Dit seizoen waren er maar liefst 5 zwemlesgroepen!

Het mooie weer was vooral aanwezig tijdens het voorseizoen. De bezoekersaantallen waren toen ook positief. Vaak was het gezellig druk in het zwembad. De zes weken zomervakantie waren helaas wat minder. De temperatuur bleef vaak hangen rond de twintig graden wat net te koud was om lekker te zwemmen en te zonnen. Maar over het geheel genomen was het een positief seizoen.

Onderhoud
Ook dit jaar is er door de werkgroep en andere vrijwilligers weer het een en ander gedaan in en rondom het zwembad. Er is het nodige geverfd, geschoffeld en gesnoeid, er is een nieuwe loopmat aangeschaft. Er is er actie ondernomen om meer donateurs te werven d.m.v. een huis aan huis oproep. Verder is de beplanting in een deel van de perken vernieuwd en er zijn wederom verschillende gesprekken gevoerd met de gemeente. Ook zijn er gesprekken gevoerd met Bad Noord en er is voorzichtig gekeken wat het voor consequenties heeft om het bad in eigen beheer te krijgen. Maar om dit uit te voeren is er op dit moment onvoldoende draagvlak.

Toekomst
De gesprekken met de gemeente hebben nog niet veel duidelijkheid gegeven. De komende twee jaar zal Optisport het bad exploiteren. Dit betekent dat ons bad nog twee jaar open is. Het blijft schipperen want de gemeente zal ook deze twee jaar alleen de noodzakelijke investeringen uitvoeren. En ook Optisport zal het moeten doen met de huidige exploitatievergoeding. Waardoor bijvoorbeeld verruiming van de openingstijden en investeringen in energiebesparingsmaatregelen er niet in zit.

Bezoekersaantallen
Wat we graag willen is dat de bezoekersaantallen nog verder omhoog gaan. We zien een grote groep trouwe bezoekers op mooie en minder mooie dagen. Maar wij denken dat hier nog veel kinderen en vooral jongeren bij kunnen. Tijden zijn veranderd, vroeger ging je als kind en jongere altijd zwemmen, weer of geen weer. Dat is tegenwoordig anders. Ook de grote zwembaden in de achtertuin zijn een concurrent van ’t Vlasmeer.

Uw reactie
Wij horen graag of jullie nog suggesties hebben voor verbeteringen en veranderingen in het zwembad. Om op deze manier het zwemplezier te vergroten en de bezoekersaantallen te verhogen. Ook als u vaste bezoekers bent van het zwembad staan we open voor aanbevelingen of verbeteringen.
Het bad bestaat volgend jaar 50 jaar en is een belangrijke sportieve voorziening, kinderen bewegen er en spelen er met andere kinderen. Het zou toch ontzettend zonde zijn als we dit over twee jaar moeten missen. We horen heel graag uw mening over het zwembad. U kunt dit mailen naar één van de onderstaande mailadressen.

Werkgroep behoud ’t Vlasmeer en OCREA  

Reactie naar Lilian Kruiter

Reactie naar Ocrea

Website