• Terug
  • Nieuws
  • Wandeling met Natuurmonumenten
1 september 2017

Natuurmonumenten organiseert op 24 september een excursie: Ze schieten weer als ............. uit de grond'

De bomen beginnen weer te verkleuren met mooie bonte kleuren, het licht is minder fel en de avonden worden weer korter; het wordt weer herfst. En plotseling schieten dan ook op allerlei verschillende plaatsen de paddenstoelen uit de grond. In de meest bizarre vormen, kleuren en met de meest exclusieve namen, als duivelseieren, eekhoorntjesbrood, aardsterren, blote billetjeszwammen, heksenboleten en ga zo maar door. Heeft u er meteen beelden bij? Vaak heten de paddenstoelen zo, omdat ze grote gelijkenis vertonen met bijvoorbeeld roze blote billetjes, al zijn ze dan wel maar zo'n 1 a 2 centimeter groot. Of zijn het namen die uit een ver verleden stammen, waar het verklaarbare nog niet verklaard kon worden. Het zijn in ieder geval namen die tot de verbeelding spreken en uitnodigen tot nader onderzoek naar de dragers van deze prachtige namen.

Henk Pras, paddenstoelenkenner bij uitstek, kan u als geen ander inwijden in de wereld van de soms uiterst giftige en soms uitzonderlijk smakelijke exemplaren. Zin gekregen om mee op zoek te gaan?

Wandel dan mee op 24 september 2017 om 13.30 uur.De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is zo'n 5 km. De start is bij de Gasterij Natuurlijk Smeerling. 

U kunt zich aanmelden via de website van Natuurmonumenten 
Kosten: 8,00 lid NM; 11,00 geen lid NM (inclusief koffie, thee en cake)