• Terug
  • Nieuws
  • Fipronil in eieren Boerderij Migchels
3 augustus 2017

Ook Boerderij Migchels heeft zaken gedaan met het verdachte bedrijf Chickfriend dat zonder  toestemming en buiten medeweten van Harry en Susanne Migchels het omstreden middel Fipronil in de stal heeft verspreid. Helaas zijn via de automaat enkele doosjes besmette eieren verkocht.

Onderzoek van de Nvwa heeft uitgewezen dat in hun beide stallen het gehalte Fipronil hoger is dan toegestaan en vandaag is bekend geworden dat ook hun eieren moeten worden vernietigd.

Chickfriend is tijdens de leegstand in mei voor de eerste keer werkzaam geweest bij Boerderij Migchels, de eieren van voor juni zijn gegarandeerd fipronil vrij geweest en dus volkomen veilig.

Sinds mei zijn in de automaat voornamelijk eieren verkocht van een collega kippenboer omdat Boerderij Migchels door de leegstand geen eieren beschikbaar had en daarna de eieren van hun eigen hennen nog te klein waren.

Desondanks zijn er, zonder dat Harry en Susanne van de besmetting op de hoogte waren, onlangs  toch een aantal doosjes besmette eieren verkocht (30 tot 40 stuks). U kunt aan de volgende nummers zien of u deze eieren heeft gekocht:
Scharrel 43501 en Bio 43872


Mocht u deze eieren in bezit hebben dan kunt u ze terugbrengen naar Boerderij Migchels. Vanzelfsprekend krijgt u uw geld terug.

Heeft u verder vragen? Dan kunt u bellen met Harry (M 06-21857409) of Susanne (M 06-54923478).