• Terug
  • Nieuws
  • Ride & Run gaat op herhaling
2 augustus 2017

Wegens succes geprolongeerd. Op zaterdag 16 september vindt de tweede editie van Ride & Run plaats.

“Vorig jaar hebben meer dan zestig teams meegedaan”, blikt woordvoerder Dorien Smith terug. “Dat is meer dan verwacht. We hebben veel complimenten gekregen van de deelnemers over onder meer de routes en de sfeer tijdens het evenement. Na afloop hebben we meteen tegen elkaar gezegd: volgend jaar weer!”

De ijzersterke formule wordt niet gewijzigd, vervolgt de inwoonster van Onstwedde. “Een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af in het prachtige natuurgebied Westerwolde. Start en finish zijn bij manege De Driesporen in Onstwedde.

Bij de voorinschrijving moet ook de verwachte eindtijd worden gemeld. De snelste combinaties gaan het eerst van start, zodat teams elkaar zo weinig mogelijk hoeven in te halen. Veel ruimte is er namelijk niet. Elke twee minuten klinkt een startschot. Deelnemers weten van te voren wanneer ze vertrekken. En heel belangrijk: het is de bedoeling dat paard en ruiter en de hardloper samen onder het finishdoek door lopen.”

“We naderen inmiddels de grens van 30 teams”, weet Dorien. “Wat dat betreft ligt de inschrijving mooi op schema. Het is ook mogelijk om desgewenst een ruiter aan een hardloper te koppelen. Dat is vorig jaar ook een paar keer gebeurd. Eén van die teams heeft zich inmiddels al weer ingeschreven. Hartstikke leuk toch?”

De kosten om mee te doen aan Ride & Run bedragen 17,50 euro per team. Let op! De inschrijving sluit zaterdag 9 september.

U wilt meer informatie? U wilt zich inschrijven. Kijk op de website van manege De Driesporen en ga naar Ride & Run.

Bron/foto: Kanaalstreek

Website manege De Driesporen