• Terug
  • Nieuws
  • Winst voor Onstwedder Boys
3 november 2012

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Haulerwijkse Boys in winst omgezet. De ploeg van trainer Rik Udema won opvallend eenvoudig de wedstrijd met 3 - 0. Peter Orsel was de gevierde man aan Onstwedder kant. Hij scoorde alle drie de doelpunten.

Na een goed gesprek tussen trainer, bestuur en selectie afgelopen donderdag stond er een gemotiveerd elftal in het veld. Al na drie minuten kwamen de Boys op voorsprong. Peter Orsel liet de keeper van Haulerwijkse Boys kansloos na een voorzet van Gerwin de Wijk. Het tweede doelpunt kwam opnieuw van de jonge spits van Onstwedder Boys. Zijn schot (na een corner) werd door een speler van Haulerwijk uit het doel gewerkt, maar was volgens de scheidsrechter, die goed stond opgesteld, al over de doellijn geweest.

De frustraties aan Friese kant namen door de achterstand toe. Een slaande beweging van één van de spelers van Haulerwijkse Boys tegen Gerwin de Wijk leverde voor rust een rode kaart op, waardoor de Boys met een man meer kwamen te spelen. In de tweede helft was het spelniveau duidelijk minder dan in de eerste helft. Onstwedder Boys controleerde de wedstrijd en kwam tien minuten voor tijd op 3 - 0. Het was opnieuw Peter Orsel die scoorde, mede dankzij een blunder van de keeper.

Onstwedder Boys heeft door deze zege nu twaalf punten uit negen wedstrijden. Komende zaterdag is VVS uit Oostwold op sportpark De Boskamp de volgende tegenstander.