• Terug
  • Nieuws
  • Niet één maar twee feestweken
23 juni 2017

Onstwedde kent twee feestweken. De Onstwedder evenementenweek staat gepland van zaterdag 1 tot en met zaterdag 8 juli. Een week lang is er van alles te doen. Van de diamanttocht tot een braderie, van beachvolleybal tot de Onstwedder Omloop. Later, in september, volgt nog de Onstwedder feestweek.

Eén van de onderdelen is de Onstwedder Oldtimerdag die zaterdag 8 juli voor de tweede keer wordt gehouden. Van 9.00 tot 16.00 uur zijn er tal van oldtimers (tractoren, auto’s, legervoertuigen en bromfietsen) te bezichtigen op De Woldbrink aan de Dorpsstraat. Ook worden er toertochten gemaakt.

Het affiche vermeldt verder het kampioenschap boomstam slepen met oude tractoren en een wedstrijd met grasmaaiers. Verder is er een springkussen voor de kinderen en muziek van Rieksie uit Coevorden. Het evenement is gratis toegankelijk.

De diamanttocht, een wandeltocht over verschillende afstanden, is op 1 juli. Daags erna staat de MRTO motortoertocht over 200 kilometer op de rol, gevolgd door de Onstwedder Omloop op maandag 3 juli.

Dinsdag 4 juli is er een fietstocht over 15 of 30 kilometer; daags hierna ballonvaarten en de braderie, op 6 juli een solextocht en vrijdag 7 juli een beachvolleybaltoernooi georganiseerd door VCO’72.

Onstwedder feestweek
De Onstwedder feestweek is van 8 tot en met 16 september. Afgetrapt wordt op vrijdag 8 september met een Hollandse Muziekfeest met onder andere Jannes, Django Wagner, Burdy, Lucas & Gea en Evert Baptist. Daags erna is er Back to the 90’s met Gerard Ekdom.

De rest van het programma ziet er als volgt uit: woensdag 13 september – penaltybokaal; donderdag 14 september – Grote regiobingo; vrijdag 15 september – RetroRock met U2One en Gimme Shelter (Rolling Stones) en zaterdag 16 september – MooiWark.

Voor gratis kaarten (maximaal vier per persoon) kan een mail worden gestuurd naar har@regiomagazine.nl.

Meer info

Bron en foto's: Streekblad