• Terug
  • Nieuws
  • Modehuis Heije Wubs vrijdag op TV
12 juni 2017

Modehuis Heije Wubs uit Onstwedde is vrijdag 16 juni te zien in het VPRO programma ‘Dit zijn wij’, dat om 21.05 uur wordt uitgezonden via NPO 2.

In de documentaireserie van de bekende programmamaker Michiel van Erp wordt in acht delen op een aanstekelijke manier het Nederland van nu en zijn bewoners getoond. Elke aflevering geeft een doorsnede van de Nederlandse samenleving. In de aflevering van komende vrijdag staat het uiterlijk centraal. Zo worden onder (veel) meer beelden getoond van de Miss Beauty of the Netherlands verkiezing in Flevoland en ook wordt een kijkje genomen in het familiebedrijf van Albert Wubs dat gespecialiseerd is in bloemrijke kleding voor alle maten.

“In september vorig jaar ben ik onverwacht gebeld door een medewerker van het programma”, vertelt Albert Wubs. “We zijn op zoek naar een modewinkel buiten de Randstad, die bovendien niet ‘standaard’ is. Heeft u belangstelling om mee te doen? Vervolgens zijn in de winkel enkele gesprekken gevoerd en daarna hebben we op 26 en 27 oktober twee dagen lang Michiel van Erp en een cameraploeg over de vloer gehad. Zij hebben ons gevolgd tijdens de dagelijkse werkzaamheden en ook zijn opnames gemaakt van een modeshow. Alle klanten werden bij binnenkomst opgewacht door onze medewerkers en werden bijgepraat over het programma. Eén klant wilde persé niet gefilmd worden, maar verder heeft iedereen medewerking verleend aan de opnames.”

“Het waren twee hele leuke dagen”, vervolgt Wubs. “Heel gemoedelijk, er was geen enkele druk. We hebben ons niet laten afleiden door de cameraploeg en de opnames zijn vlot verlopen. We hebben broodjes laten bezorgen die we met elkaar aan onze stamtafel in de winkel hebben opgegeten. We zijn wel heel erg benieuwd naar het resultaat van de opnames. Tot nu toe hebben we nog geen enkel fragment gezien. De spanning neemt wel wat toe hoor, want ik denk dat heel veel mensen uit de wijde regio gaan kijken. Natuurlijk zitten we zelf ook om 21.00 uur klaar op de bank. Waarschijnlijk met klotsende oksels.”

Website Modehuis Heije Wubs, sponsor van Onstwedde.info

Bron/foto: Kanaalstreek