• Terug
  • Nieuws
  • Schoolvoetbaltoernooi
30 mei 2017

Op woensdag 24 mei werd het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van Onstwedder Boys gehouden. De leerlingen van De Rank uit Onstwedde en De Höchte uit Alteveer speelden deze middag in verschillende teams tegen elkaar. Een mooie samenwerking, vooral omdat het Ubbo Emmius hier ook een bijdrage aanleverde door 13 scheidsrechters te leveren.

Het toernooi kende verschillende poules. 1 poule voor groep 3 en 4. 1 poule voor groep 5 en 6 en 1 voor groep 7 en 8. Zoals elk jaar was er tijdens het toernooi ook kans op een penaltybokaal. Leerlingen schieten vanaf de stip op een echt groot voetbaldoel, uiteraard met een keeper. Net als bij de wedstrijden zijn er ook hier 3 categorieën.

Woensdagmiddag om 13.30 begonnen de eerste wedstrijden. Deze vonden plaats op het voetbalveld van de Onstwedder Boys, op sportpark “de Boskamp”. 12 leerlingen uit klas 2 en 3 van het Ubbo Emmius waren deze middag aanwezig om de arbitrale beslissingen te nemen. Giel Bruining was als 4e jaars student aanwezig om de scheidsrechters te begeleiden.

In de poule van groep 3 en 4 waren er 3 teams. Alle teams speelden 2 x tegen elkaar, waarna de poulewinnaar Feyenoord van De Höchte de beker in ontvangst mochten nemen na 4 overwinningen.

In de poule voor groep 5 en 6 ging de winst deze middag naar FC Twente van De Rank. Dit team kwam uiteindelijk precies gelijk in aantal punten, maar had op doelsaldo 1 doelpunt meer.

In de laatste poule van groep 7 en 8 waren 6 teams die elk 2 keer tegen elkaar speelden. Opnieuw ging er een team van De Rank met de 1e prijs vandoor. In de finale werd het 1-1, waarna AZ de penalty’s uiteindelijk beter nam en zo de beker pakte.

Aan het einde van de middag werd er afgesloten met de penaltybokaal onder leiding van Janneke Smit. In alle categorieën stond Gerko Scheper als keeper op het doel. In de leeftijdscategorie groep 3 en 4 won Thijmen Huls van De Höchte. Bij groep 5 en 6 was het een leerling van basisschool De Rank, namelijk Milan Tempel. In de laatste serie was het de beurt aan de leerlingen van groep 7 en 8. Uiteindelijk nam Jelle Visser hier de penalty’s als beste en zo ging hij met de penaltybokaal naar huis.

Wij hopen als organisatie dat iedereen een plezierige middag heeft gehad. We willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen om dit toernooi op een goede manier te laten verlopen! Namens Onstwedder Boys, heel erg bedankt!!

Janneke Smit, Sven Jaegers, Mark Jan Wubs en Elmar Bijl