• Terug
  • Nieuws
  • CBS De Rank genomineerd
22 mei 2017

CBS De Rank is genomineerd voor de landelijke Techniek Trofee, de Ir. W. Maas Geesteranusprijs. Deze prijs is in het leven geroepen door TechniekTalent.nu, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties.

De school werkt volgens het ‘Van peuter tot puber-principe’ met een eigen leerlijn voor Wetenschap en Techniek, waarbij ook ouders worden betrokken. Leerlingen maken kennis met ‘echte’ technici en krijgen zo een beeld van wat werken in de techniek inhoudt. Volgens de jury wordt ‘het motto van de school – inspireren, delen, groeien – vertaald in W&T-onderwijs, wat het tot een drager van dat gedachtegoed maakt’.

Zes scholen zijn genomineerd. In totaal zonden dit jaar 80 basisscholen uit het hele land goede voorbeelden en ideeën van wetenschap- en techniekonderwijs in. Van de 80 inzendingen vallen 34 in de categorie ‘beste voorbeeld’ van wetenschap- en techniekonderwijs. 46 Scholen zonden hun ‘meest inspirerende idee’ in voor de Inspiratieprijs.

Op 20 juni maakt Het Klokhuis-presentator Maurice Lede de twee winnaars van de Techniek Trofee 2017 bekend. De winnende scholen ontvangen een geldprijs van 2.500 euro om hun Wetenschap & Techniek-onderwijs naar een hoger plan te tillen.

Bron/foto: Streekblad