• Terug
  • Nieuws
  • CBS De Rank grijpt net naast prijs
31 oktober 2012

De Brederoschool uit Groningen en Het Hogeland College uit Wehe–den Hoorn hebben de Onderwijsprijs Groningen 2012 gewonnen. Zij vertegenwoordigen de provincie Groningen in maart bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Breda.

Gedeputeerde Marianne Besselink reikte de prijzen dinsdagavond uit in het provinciehuis, beide scholen kregen een bronzen olifant.

De Brederoschool won de eerste prijs in de categorie basisonderwijs. De school heeft haar lessen op een bijzondere manier uitgebreid: wetenschap en techniek hebben een centrale plek gekregen, gekoppeld aan allerlei duurzaamheidthema’s.

De Rank
De tweede prijs in deze categorie was voor cbs De Rank uit Onstwedde, de derde prijs voor De Westerschool uit Wildervank.

In de categorie voortgezet onderwijs ging de prijs naar Het Hogeland College uit Wehe–den Hoorn. De kern van het winnende project bestaat uit het kiezen en uitvoeren van betekenisvolle klussen door VMBO-leerlingen.

Onderwijsprijs
Initiatiefnemer van de Nationale Onderwijsprijs is het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). De tweejaarlijkse prijs werd voor de eerste keer uitgereikt in 1993 en is ingesteld om de creatieve kanten van het Nederlands onderwijs voor het voetlicht te brengen en te laten zien dat het Nederlandse onderwijs vitaal en inventief te werk gaat. In het kader van deze prijs werkt het INOP samen met tal van (onderwijs)organisaties, waaronder de twaalf provincies.

Alle ingezonden projecten zullen binnenkort zijn te vinden op de site van het onderwijs.

Bron: De Kanaalstreek